tisdag, januari 23, 2007

Regeringen fortsätter bestraffa extraarbetande studenter

- Regeringen säger sig vilja gynna extraarbete under studietiden. Men ännu har vi inte sett några förslag i den riktningen. Studenter som vill arbeta extra missgynnas i dagens studiemedelssystem, trots att alla är överens om att kontakten med arbetsmarknaden är väldigt viktig, säger Eva Westerberg, ordförande för SACO Studentråd.

I söndagens Agenda på SVT svarade statsminister Fredrik Reinfeldt på frågor från svenska folket. Flera av frågorna berörde studenternas ekonomi. På frågan om studenter skulle få mer pengar i plånboken svarade Reinfeldt att studenter ska få större möjlighet att jobba vid sidan av studierna. Men någon höjning av fribeloppsgränsen i studiemedelssystemet nämndes inte.

- Reglerna om att studiemedlet sänks när man tjänar mer än fribeloppsgränsen hindrar studenter som vill arbeta extra under studietiden. Varför ska studenter som vill och hinner arbeta förlora på det? De borgerliga partierna har länge sagt sig vilja förändra fribeloppsreglerna, men nu har fyra månader gått sedan den nya regeringen tillträdde. Fribeloppet måste avskaffas. Det är dags att regeringen går från ord till handling, avslutar Eva Westerberg, ordförande SACO Studentråd

För ytterligare kommentarer, kontakta
Eva Westerberg
070 557 19 84
eva.westerberg@saco.se

Nedladdningsbara bilder på Eva Westerberg finns på http://www.saco.se/templates/saco/contact_person.asp?id=4998

Inga kommentarer: